Tämä blogi kertoo siis Von Rosenbergin talon elämästä minun,ulkopuolisen tarkkailijan silmin.Mutta ennen kuin aloitamme pieni esittely lienee tarpeellinen. Elikä Nukkekyläni on Kolmijärven kylässä vuonna 1924. Kylä on pienehkö Von Rosenbergin kartanon ympärille rakentunut kylä jonka ylpeytenä on kolme pientä järveä ja muutenkin hyvin kaunis luonto.Taloja ei kolmijärvellä ole kuin 4 suurehkoa tilaa.Mutta pikku mökkejä on ympäri pitäjää vaikka kuinka paljon.Muuttoliikenne kolmijärvelle on myöskin vilkasta. Kolmijärvellä on  jonkin verran maanviljelyä ja kalastusta ja kalanmyynnistä saavat mökkiläiset myös lisätuloja.Myös muut nukkekotini voivat vilahtaa näissäkin postauksissa koska vaikka Willhelm ja Karoliina Von Rosenberg hallitsevatkin taloaan ja kylää he kuitenkin ovat mielellään tekemisissä työväen tai talollisten kanssa koska he uskovat että ihmiset työskentelevät ahkerammin jos he tekevät sen mielellään eivätkä jonkin auktoriteetin pakon alla.

Talossa on myös muutamia palvelijoita jotka asuvat kartanossa.

Ensinnä on Keittäjä Mariah Lindén joka on tullut Kolmijärvelle opiskeltuaan keittiötaitoja läheisessä  Terentiän kaupungissa jonne hän pääsi pikku piiaksi jo 10 vuotiaana.Nyt hän on 28 vuotiaana kylän arvostetuin keittäjä jolta kaikki hakevat neuvoja.

Karoliina mummulla on aina ollut heikot jalat ja hän joutui pyörätuoliin jo nuorena sairastettuaan polion. Sen tähden hän on palkannut itselleen sairaanhoitajan.Sara Liinanen 36 on ollut talossa nyt 5 vuotta.  Hän kokee että haluaisi vaihteeksi tehdä töitä oikeassa sairaalassa kun Karoliinan kanssa hän kokee olevansa pakoitettu lähinnä seuraneidin rooliin josta hän ei oikein välitä.

Talossa on vielä 2 pikkupiikaa kaksoset Tove ja Taava he ovat 17 ikäisiä haaveiluun kallistuvia nuoria neitejä, jotka ovat kyllä näppäriä toimittamaan asioita kun keittäjä vain jaksaa heitä komentaa.

Talossa on myös hovimestari Henri Lappi 50 sekä Wilhelmin kamaripalvelija Matti Mönkäre 45. Muutama apu tyttö voisi olla sadonkorjuu aikana hyvä palkata lisää mutta oma kylä on niin pieni ettei sieltä juurikaan ketään voisi ottaa Henri ehdotti että laittaisi ilmoituksen aviisiin mutta Wilhelm ei usko uudenlaisiin hömpötyksiin kuten että Aviisiin muka ilmoitus ja että niin saisi kunnollisen palvelijan sieltähän voi tulla millainen huijari tahansa.Silloinhan ei tuntisi palvelijan mainetta tai perhetaustaa eikä mitään mitä hän pitää kovin tärkeänä

001.jpgTalo tällä hetkellä.Paljon on vielä remontoitavaa.

001.jpgKaroliina ja Willhelm

 

003.jpg Taava,Tove Mariah,Sara

003.jpg Henri ja Matti